Молитвы Василию Рязанскому: самые сильные

Жизнь Васи­лия Рязан­ско­го нель­зя назвать про­стой и радост­ной, но он стой­ко пере­нес все испы­та­ния, отли­чал­ся муд­ро­стью и доб­ро­той. Почи­та­е­мый в хри­сти­ан­стве как свя­той-тау­ма­тург, он не раз совер­шал чуде­са. Молит­вы Васи­лию Рязан­ско­му помо­га­ют изба­вить­ся от пло­хих мыс­лей и стрес­са, помо­га­ют обре­сти душев­ный покой.

Молитвы Василию Рязанскому: сильнейшие

История жизни Василия Рязанского

Дни памя­ти:

  • 23 сен­тяб­ря — Липец­кий собор
  • 6 июля — Вла­ди­мир­ский собор
  • 16 июля
  • 23 июня — Обре­те­ние мощей. Рязан­ский Свято-Собор

О семье свя­то­го ниче­го не извест­но, а точ­ная дата его рож­де­ния нигде не ука­за­на, но пред­по­ло­жи­тель­но это была вто­рая поло­ви­на 13 века. По цер­ков­ным пес­ням мож­но ска­зать толь­ко то, что Васи­лий с дет­ства был послуш­ным Богу и пра­вед­ни­ком. С ран­них лет он решил посвя­тить всю свою жизнь Гос­по­ду, сво­е­му служению.

Путь Васи­лия начал­ся в Муро­ме, где он при­нял мона­ше­ский постриг, а отту­да взял имя Васи­лий Муром­ский. В житии свя­ти­те­ля есть так­же сло­ва об избра­нии его в сан епи­ско­па: «После разо­ре­ния горо­да Муро­ма вер­ный князь Геор­гий Яро­сла­вич невер­ным наро­дом при­е­хал из Кие­ва в Муром. Этот князь вос­ста­но­вил цер­ковь Бла­го­ве­ще­ния и вто­рую цер­ковь св. Страст­ных Бори­са и Гле­ба и уста­но­вил их в хра­ме, как преж­де, епи­ско­пом во имя пра­вед­но­го и бла­го­че­сти­во­го мужа Василия».

Мно­го лет Васи­лий тру­дил­ся на бла­го Церк­ви: объ­еди­нял людей, исце­лял и уте­шал верой, ука­зы­вал вер­ный путь заблуд­шим душам. Его пом­нят как доб­ро­го, мило­сти­во­го и муд­ро­го пас­ты­ря, став­ше­го при­ме­ром истин­ной веры, послу­ша­ния и цело­муд­рия. Но, несмот­ря на все служ­бы епи­ско­па, в Муро­ме ходи­ли слу­хи о его гре­хов­ных поступ­ках, как буд­то Васи­лий ули­чен в блу­де. Как бы он ни пытал­ся убе­дить людей, все были про­тив его при­сут­ствия в церк­ви. На Оке ему даже лод­ку снаб­ди­ли, но Васи­лий не сел в нее, а стал горя­чо молить­ся. Помо­лив­шись, он рас­сте­лил свя­щен­ни­че­ское оде­я­ние пря­мо над водой и сто­ял там с обра­зом Бого­ро­ди­цы. Тол­па ста­но­вит­ся сви­де­те­лем чуда: плащ Васи­лия слов­но под­би­ра­ет­ся вет­ром и уно­сит­ся вверх по тече­нию, как на пло­ту а не брезент.

Молитвы Василию Рязанскому: сильнейшие

Гово­рят, что Васи­лий днем ​​выехал из Муро­ма, а вече­ром был в ста­рой Ряза­ни, где его при­ня­ли с радо­стью. Но сча­стье дли­лось недол­го, непре­рыв­ные набе­ги опу­сто­ша­ли город, церк­ви раз­ру­ша­лись, поэто­му Васи­лий ока­зал­ся в новой Ряза­ни в церк­ви Бори­са и Гле­ба, где поз­же осно­вал епи­скоп­ство, а цер­ковь пре­вра­ти­лась в собор.

До кон­ца сво­их дней Васи­лий оста­вал­ся в Ряза­ни, при­ни­мая при­хо­жан, помо­гая вос­ста­нав­ли­вать церк­ви и хра­мы, неся людям сло­во Божие. В 1295 году свя­ти­тель Васи­лий был похо­ро­нен в Бори­со­глеб­ском соборе.

О чем молятся Василию Рязанскому?

16 июля по цер­ков­но­му кален­да­рю отме­ча­ет­ся день памя­ти свя­ти­те­ля Васи­лия Рязан­ско­го. Его пра­вед­ная жизнь, про­ве­ден­ная в слу­же­нии Гос­по­ду, сде­ла­ла его свя­тым, кото­ро­му молят­ся заблуд­шие души. Молит­ва свя­ти­те­лю Васи­лию, епи­ско­пу Рязан­ско­го, помо­га­ет людям укре­пить свою веру и обре­сти душев­ный покой.

Тем, кого муча­ют душев­ные пере­жи­ва­ния, так­же помо­жет молит­вен­ное обра­ще­ние к Васи­лию Рязан­ско­му и Муром­ско­му, кото­рое при­но­сит тиши­ну и покой, помо­га­ет сосре­до­то­чить­ся, изба­вить­ся от стрес­са и нега­тив­ных мыс­лей. Молит­ва Васи­лию Рязан­ско­му как луч­ший щит убе­ре­жет от дур­ных мыс­лей и про­го­нит врагов.

Молитвы святому Василию Рязанскому

Тропарь, глас 4

Пе́рвее в Му́роме святи́тельством почте́н был еси́,/ из него́же непра́ведно изгоня́емь,/ на ма́нтию, я́ко на ле́гкий кора́бль, возше́л еси́,/ на не́йже па́че есте­ства́, я́ко безпло́тен,/ по вода́м ше́ствие творя́,/ промышле́нием Вы́шняго и заступле́нием Богома́тере управля́емь,/ богоспаса́емаго гра́да Ряза́ни дости́гл еси́/ и в нем, архиере́йства престо́л восприи́м,/ богода́нную па́ству ряза́нскую до́бре упасл еси́,/ святи́телю о́тче наш Васи́лие,// моли́ Хри­ста́ Бо́га спасти́ся душа́м на́шим.

Пере­вод: Сна­ча­ла ты был почтен свя­ти­тель­ским саном в Муро­ме, но из него непра­вед­но изго­ня­ем, ты взо­шел на свою (епи­скоп­скую) ман­тию, как на лег­кий корабль, и на ней, сверхъ­есте­ствен­но, как бес­плот­ный, совер­шая путь по воде, направ­ля­е­мый Про­мыс­лом Все­выш­не­го и заступ­ни­че­ством Бого­ма­те­ри, ты достиг Бого­спа­са­е­мо­го горо­да Ряза­ни, и в нем при­нял архи­ерей­ский пре­стол, Богом дан­ную тебе паст­ву рязан­скую ты отлич­но упас, свя­ти­тель наш отче Васи­лий, моли Хри­ста Бога о спа­се­нии наших душ.

Кондак, глас 8

Я́ко многосве́тлая звез­да́, от гра́да Му́рома возсия́л еси́,/ святи́телю Васи́лие,/ по вода́м же доше́д до гра́да на́шего Ряза́ни,/ Це́рковь Бо́жию до́бре упасл еси́,/ просвеща́я лю́ди уче́нием и житие́м твои́м./ Помина́й и ны́не ча́да твоя́, мо́лим тя,/ наста́вниче наш до́брый,/ и за ны Хри­сту́ Бо́гу и Пречи́стей Его́ Ма́тери моли́ся,/ да благода́рною душе́ю зове́м ти:// ра́дуйся, уго́дниче Христо́в и те́плый к Бо́гу о нас моли́твенниче.

Пере­вод: Как яркая звез­да ты вос­си­ял в горо­де Муро­ме, свя­ти­тель Васи­лий, по водам же дошел до горо­да наше­го Ряза­ни, Цер­ковь Божию ты отлич­но упас, про­све­щая людей уче­ни­ем и жиз­нью тво­ей. Вспо­ми­най и сей­час о детях тво­их, молим тебя, учи­тель наш доб­рый, и о нас Хри­сту Богу и Пре­чи­стой Его Мате­ри молись, да с бла­го­дар­ной душой взы­ва­ем к тебе: «Радуй­ся, угод­ник Хри­стов и усерд­ный к Богу о нас молитвенник».

Молитва святителю Василию, епископу Рязанскому

Святи́телю о́тче Васи́лие! Ди́вным ше́ствием твои́м по вода́м и нетле́нием честны́х моще́й твои́х уве́рившеся, я́ко и́маши ве́лию благода́ть у Го́спода Бо́га, с ве́рою и наде́ждою к тебе́ прибега́ем и умиле́нно мо́лим тя: моли́ о нас Хри­ста́ Бо́га на́шего, сохрани́вшаго тя, я́коже Пет­ра́, от потопле́ния в волна́х речны́х и от истле́ния в се́рдце зем­ли́, да благода́ть Его́ спаси́тельная сопу́тствует нам на всех путе́х жи́зни сея́, сохраня́ющи ны невреди́мы от вся́каго зла́го обстоя́ния, вся́кий проти́вный ветр напа́стей и бу́рю страсте́й утоля́ющи, ти́хое же и безмяте́жное пла́вание в жите́йстем сем мо́ри нам да́рующи. Да прости́т нам Милосе́рдый Госпо́дь вся́кое прегреше́ние, во́льное и нево́льное, не́мощь есте­ства́ на́шего бла́гостию Свое́ю покрыва́я, да утверди́т нас во святе́й Свое́й Правосла́вной ве́ре и благоче́стии, исполня́я серд­ца́ на́ша люб­ве́ и ре́вности о соблюде́нии за́поведей Его́ ко спасе́нию душ на́ших. Це́ркви Правосла́вно-Росси́йстей да да́рует мир и благоде́нствие, да возглаго́лет в се́рдце прави́телей на́ших блага́я о ней и о всех лю́дех, да низпосле́т зем­ли́ на́шей вре­ме­на́ ми́рна, благорастворе́ны возду́хи, зем­ли́ плодоно́сие и вся на по́льзу настоя́щаго жития́ потре́бная и да изба́вит вся гра́ды и ве́си оте́чества на́шего и всю зе́млю Ру́сскую от гла́да, губи́тельнаго огня́, смертоно́сныя я́звы и от вся́каго зла, да та́ко в ми́ре, благоде́нствии и преспе́янии в добродет́елех путь жи́зни сея́ преше́дше, вни́дем в ве́чное ца́рство, угото́ванное святы́м Его́. О всехва́льный святи́телю наш и уго́дниче Христо́в Васи́лие! Ве́руем и упова́ем, я́ко мо́жеши моли́твами твои́ми устро́ити вся блага́я душа́м и телесе́м на́шим, име́я Помо́щницу Преблагослове́нную Влады́чицу на́шу Богоро́дицу, Ея́же честно́ю и чудотво́рною ико́ною сохраня́емь, ше́ствие по вода́м, я́ко по су́ху, соверши́в, богоспаса́емаго гра́да Ряза́ни дости́гл еси́. Сего́ ра́ди приле́жно мо́лим тя: не отве́ржи нас от заступле́ния тво­е­го́, потщи́ся на по́мощь на́шу и умо­ли́ за ны Го́спода и Бо́га на́шего Иису́са Хри­ста́, изба́влъшаго тя от злоко́зненных сете́й лука́ваго и кле­ве­ты́ челове́ческия, да, призре́в на ны ми́лостивно, изба́вит нас от вся́кия беды́, ско́рби и боле́зни душе́вныя и теле́сныя и да сподо́бит нас, гре́шных и недосто́йных, Небе́снаго Ца́рствия Сво­е­го́ моли́твами Пресвяты́я Ма́тере Сво­ея́ и твои́м те́плым за ны предста́тельством, все­гда́, ны́не, и при́сно, и во ве́ки веко́в. Ами́нь.

Молитва вторая

Богоизбра́нне первосвяти́телю наш и уго́дниче Христо́в Васи́лие, просия́вый свя́тостию жития́ тво­е­го́, чу́дным пла́ванием по вода́м и нетле́нием моще́й твои́х, предстоя́й престо́лу Вседержи́теля и име́яй ве́лие дерзнове́ние ко Хри­сту́ Бо́гу на́шему! Смире́нно мо́лим тя, во умиле́нии се́рдца, моли́ Го́спода, да проба́вит ми́лость Свою́ к нам, гре́шным и недосто́йным рабо́м свои́м, па́стырем Це́ркви да пода́ст человеколю́бие и ре́вность о спасе́нии пасо́мых: градонача́льником и судия́м страх Бо́жий, право­ту́ и безкоры́стие, во́ином терпе́ние, му́жество и одоле́ние на вра­ги́: супру́гом взаи́мную любо́вь, ве́рность, единомы́слие и домострои́тельность, ку́плю де́ющим че́стность и праводу́шие, земледе́льцем трудолю́бие и тре́звенность, си́рым призре́ние, боля́щим исцеле́ние, оби́димым заступле́ние, оклеветава́емым оправда́ние, и всем лю́дем па́ствы тво­ея́ вся ко вре́менней и ве́чней жи́зни потре́бная. Па́че же моли́ Го́спода, моли́твенниче наш, да прости́т нам вся́кое согреше́ние во́льное и нево́льное, и очи́стит от вся́кия скве́рны пло́ти и ду́ха: да изба́вит от ко́зней иско́ннаго вра­га́, ненави́стника и человекоуби́йцы, и сохрани́т от кле­ве­ты́ челове́ческия, да утверди́т в и́стинной спаси́тельной ве́ре и нелицеме́рном благоче́стии: да соблюде́т от суему́дрия и душетле́нных уче́ний духо́в ле́стчих, де́йствующих в ве́це сем в сыне́х противле́ния, да охрани́т серд­ца́ на́ша от кра́сных ми́ра сего́, и да научи́т огреба́тися плотски́х по́хотей и страсте́й, го́рняя му́дрствовати, а не земна́я. Моли́, о́тче наш, Всесвята́го и Боже́ственнаго Ду́ха, да возсия́ет свет благода́ти Его́ бра́тиям на́шим по пло́ти, во тьме лжеве́рия сидя́щим, и да позна́ют Хри­ста́, Бо́га и́стиннаго, еди́наго Спаси́теля всех челове́к: да возсия́ет свет сей и блужда́ющим на распу́тиях раско́ла, да вразумя́тся и прии́дут во огра́ду правосла́вныя Це́ркве, в не́йже еди́ней несомне́нно содева́ется ве́чное спасе́ние ве́рных. О, святи́телю Христо́в, моли́твенниче наш! Моли́ Хри­ста́ Бо́га и Пречи́стую Ма́терь Его́, да упраздни́т враж­ды́ и нестрое́ния, соедини́т же всех нас бра́тнею богоподо́бною любо́вию, да в ми́ре и единомы́слии, жела́нием спасе́ния горя́ще, Го́сподеви рабо́тающе, друг дру́га тяго­ты́ нося́ще, до́брым по́двигом подвиза́емся, тече́ние сконча́ем и дости́гнем в ти́хое приста́нище Небе́снаго Ца́рствия, и сла́вим неизрече́нное человеколю́бие и милосе́рдие Спаси́теля на́шего, Иису́са Хри­ста́, Сы́на Бо́жия, со Безнача́льным Его́ Отце́м и Пресвяты́м Ду́хом во ве́ки веко́в. Ами́нь.

Оцените статью
Поделиться с друзьями
Добавить комментарий

Нажимая на кнопку "Отправить комментарий", я даю согласие на обработку персональных данных и принимаю политику конфиденциальности.