Молитвы Богородице на каждый день недели

Каж­дый пра­во­слав­ный хри­сти­а­нин зна­ет, что молит­ва — это раз­го­вор с Богом, кото­рый необ­хо­ди­мо вести еже­днев­но, а в неко­то­рых слу­ча­ях несколь­ко раз. Точ­но так же молит­вы Бого­ро­ди­це про­из­но­сят­ся на каж­дый день неде­ли, так как она осо­бен­но почи­та­ет­ся и люби­ма верующими.

Обра­ща­ясь к Бого­ро­ди­це, пра­во­слав­ные верят, что имен­но она защи­ща­ет вас, спа­са­ет от невер­но­го шага и при­но­сит облег­че­ние. Они обра­ща­ют­ся к ней, умо­ляя о заступ­ни­че­стве Гос­по­да Бога.

Бого­ма­терь — сим­вол чисто­ты и цело­муд­рия, поэто­му, обра­ща­ясь к ней в молит­вах на каж­дый день, веру­ю­щие рас­счи­ты­ва­ют на ее мило­сти­вое заступничество.

Зна­ме­ни­тый пре­по­доб­ный Нил Сор­ский напи­сал по семь еже­днев­ных молитв на каж­дый день неде­ли, выра­жая вос­хи­ще­ние обра­зом Богородицы.

Про­из­но­ся сло­ва обра­ще­ния к нашей Заступ­ни­це, необ­хо­ди­мо пом­нить, что ей могут быть услы­ша­ны толь­ко искрен­ние молит­вы и надежды.

Обра­ща­ясь к Бого­ро­ди­це, необ­хо­ди­мо изгнать из серд­ца все дур­ные мыс­ли, забыть оби­ды и попро­сить про­ще­ния и пони­ма­ния перед образом.

Как молиться Богоматери каждый день?

Каж­дое утро сво­е­го дня пра­во­слав­ный дол­жен начи­нать с молит­вы, обра­ща­ясь к лику Бого­ро­ди­цы, в тишине, сосре­до­та­чи­ва­ясь на сло­вах, исхо­дя­щих от серд­ца. Если вы може­те про­из­не­сти в хра­ме сло­ва утрен­ней молит­вы, обя­за­тель­но поставь­те перед ико­ной свечу.

Бого­ро­ди­ца помо­жет во мно­гих жиз­нен­ных ситуациях:

  • вер­нет надежду.
  • защи­ща­ет от болез­ней и повреждений;
  • в момен­ты боли и отчаяния;
  • изба­вить от искушения;
  • с семей­ны­ми проблемами;
  • укреп­ля­ет веру;

Молитвы Богородице на каждый день недели

В воскресенье

О, Все­ми­ло­сти­вая Дево Бого­ро­ди­це, Мати щед­рот и чело­ве­ко­лю­бия, пре­лю­без­ная надеж­до и упо­ва­ние мое! О, Мати пре­слад­ка­го, пре­во­жде­лен­на­го и вся­ку любы пре­вос­хо­дя­ща­го Спа­си­те­ля Иису­са Хри­ста, Чело­ве­ко­люб­ца и Бога мое­го, све­те помра­чен­ныя души моея!

К Тебе аз, мно­го­греш­ный и без­на­деж­ный, при­па­даю, Тебе моя, источ­ни­че мило­сер­дия, Дево Марие, яже без­дну мило­сер­дия и пучи­ну щед­рот и чело­ве­ко­лю­бия рожд­шая; поми­луй мя, поми­луй мя, вопию Ти болез­нен­но, поми­луй мя, все­го уязв­лен­на­го, в лютыя раз­бой­ни­ки впад­ша­го и от одеж­ды, в нюже обле­че мя Отец, увы мне, обна­жен­на­го. Тем и лежу наг от вся­ка­го бла­го­тво­ре­ния, воз­смер­де­ша и согни­ша раны моя от лица безу­мия моего.

Вла­ды­чи­це моя Бого­ро­ди­це, молю Тя сми­рен­но, воз­зри на мя мило­сти­вым Тво­им оком, и не возг­ну­шай­ся мене, все­го помра­чен­на­го, все­го осквер­нен­на­го, все­го в тине сла­стей и стра­стей погру­жен­на­го, люте пад­ша­го и воз­ста­ти не могу­ща­го. Уми­ло­сер­ди­ся убо на мя, и даждь ми руку помо­щи, воз­двиг­ни мя из глу­би­ны гре­хов­ныя, о радо­сте моя, изба­ви мя от обы­шед­ших мя; про­све­ти лице Твое на раба Тво­е­го, спа­си поги­ба­ю­ща­го, очи­сти осквер­нен­на­го, воз­ста­ви пад­ше­го люте: може­ши бо вся, яко сущи Мати Бога Всемогущаго.

Излей на мя елей мило­сер­дия Тво­е­го и вино уми­ле­ния точи­ти ми подаждь: Тебе бо воис­ти­ну еди­ну надеж­ду стя­жах в живо­те моем; не отри­ни убо мене, к Тебе при­те­ка­ю­ща­го, но виждь скорбь мою, Дево, и души жела­ние, и сие при­и­ми и спа­си мя, Хода­та­и­це спа­се­ния мое­го. Аминь.

В понедельник

От сквер­ных уст при­ми моле­ние, о, несквер­ная, чистая и пре­чи­стая Дево Бого­ро­ди­це, и не возг­ну­шай­ся моих сло­вес, о, радо­сте моя, но при­з­ри на мя, поми­луй, Мати Зижди­те­ля мое­го! Во вре­мя живо­та мое­го не оста­ви мене: веси бо, Вла­ды­чи­це, яко на Тя всю мою надеж­ду воз­ла­гаю, и все упо­ва­ние мое о Тебе есть.

Тем и во вре­мя смер­ти моея пред­ста­ни ми, Помощ­ни­це моя, и не посра­ми мене тогда. Вем бо, вем, Дево, яко мно­гих гре­хов пови­нен есмь, ока­ян­ный и тре­пе­щу, помыш­ляя час оный: но, Радо­сте моя, яви ми тогда лице Твое, уди­ви на мне милость Твою, Хода­та­и­це спа­се­ния мое­го; изми мя, Вла­ды­чи­це, от люто­сти бесов­ския, и страш­на­го и гроз­на­го испы­та­ния воз­душ­ных духов, и зло­бы их изба­ви, и всю тогдаш­нюю скорбь и печаль на радость пре­ло­жи Тво­им просвещением.

И спо­до­би без­бед­но прейти ми нача­ла и вла­сти тьмы и достиг­ну­ти покло­ни­ти­ся на пре­сто­ле сла­вы седя­ще­му Хри­сту и Богу наше­му со без­на­чаль­ным Его Отцем и Пре­свя­тым Духом, во веки.

Аминь.

Во вторник

О, Пре­свя­тая Вла­ды­чи­це моя Бого­ро­ди­це, Анге­лов и Архан­ге­лов, Херу­ви­мов и Сера­фи­мов пре­чест­ней­шая, и всех свя­тых пре­свя­тей­шая, Дево Мати Божия!

Спа­си мя, сми­рен­на­го и греш­на­го раба Тво­е­го: Ты бо веси, все­ми­ло­сти­вая Гос­по­же, яко всю мою надеж­ду по Бозе на Тя воз­ла­гаю, и несть ми ино­го при­бе­жи­ща спа­си­тель­на­го, ток­мо Ты, Все­б­ла­гая: Ты моя кре­пость, Вла­ды­чи­це, Ты моя и сила, Ты мое радо­ва­ние в скор­бех, Ты мое при­ста­ни­ще во иску­ше­ни­ях, Ты мое исправ­ле­ние в падениях.

Ты и спа­се­ние мое все­на­деж­ное, о Мати Зижди­те­ля и Гос­по­да мое­го. Помо­зи ми, пла­ва­ю­ще­му в пучине жития сего, люте обу­ре­ва­е­му и бед­ству­ю­щу от потоп­ле­ния греховнаго.

Даждь ми руку помо­щи, помощ­ни­це моя, и изба­ви мя от тиме­ния глу­би­ны, да не погряз­ну в без­дне отча­я­ния: буря бо гре­хов и стра­стей воз­ста на мя, и вол­ны без­за­ко­ний погру­жа­ют мя. Но Ты, мило­сер­дая Мати, в при­ста­ни­ще без­стра­стия наста­ви и спа­си мя, без­на­деж­ных надеж­до и хода­та­и­це спа­се­ния мое­го. Аминь.

В среду

Бого­ро­ди­це, Ты еси упо­ва­ние мое, Ты ми еси сте­на и бла­го­на­деж­ное при­ста­ни­ще и спа­си­тель­ное при­бе­жи­ще утом­ля­е­мо­му стра­стей нахождений.

Спа­си мя от всех враг моих, гоня­щих душу мою и ловя­щих ю раз­лич­ны­ми иску­ше­ний на пути бо сем, По нему­же хожду, мно­гия сети сокры­ша мя; мно­гия соблаз­ны, мно­гая неудоб­ства, мно­гая пре­ле­сти, мно­гая немо­щи душев­ныя и телес­ныя улов­ля­ют мя в паде­ния гре­хов­ныя. И уже аз, ока­ян­ный, впа­дох в сети вра­жия, и свя­зан и дер­жим есмь ими: и что сотво­рю отча­ян­ный аз, недоумею.

Аще бо вос­хо­щу пока­я­ти­ся, нечув­стви­ем и оже­сто­че­ни­ем одер­жим есмь; аще же пла­ка­ти понуж­да­ют­ся, не имам сокру­ше­ния сер­деч­на­го и слез ни поне еди­ныя кап­ли. Увы, ока­ян­ства мое­го! увы, бед­но­сти моей! увы, лише­ния моего!

К кому убо при­бег­ну про­чее повин­ный аз? Ток­мо к Тебе, бла­го­у­троб­ная Мати Гос­по­да и Спа­са наше­го, нена­деж­ных надеж­до, сте­но и покро­ве к Тебе притекающих!

Не отри­ни убо мене, блуд­на­го, не возг­ну­шай­ся мене, сквер­на­го: Тебе бо во еди­ну в жиз­ни моей стя­жах уте­ху, Дево Марие Бого­ро­ди­це, и к Тебе еди­ней во вся­кой нуж­де при­бе­гаю со дерз­но­ве­ни­ем: не оста­ви убо мене в жиз­ни сей и во вре­мя смер­ти моея пред­ста­ни в помощь, помощ­ни­це моя, да узрят Тя вси вра­зи мои и посты­дят­ся, Тобою побеж­ден­нии, Вла­ды­чи­це, хода­та­и­це спа­се­ния мое­го. Аминь.

В четверг

Кто Тебе до досто­я­нию убла­жи­ти может, Пре­свя­тая Дево, кии уста вос­пе­та спо­соб­ны Твое вели­чие, всяк смысл превосходящее?

Вся пре­слав­ная о Тебе соде­ян­ная таин­ства, Бого­ро­ди­це, выше смыс­ла и сло­ва суть: кра­со­те дев­ства Тво­е­го и пре­свет­лой чисто­те Тво­ей уди­ви­ша­ся Херу­ви­мы и ужа­со­ша­ся Сера­фи­мы; чуде­се бо рож­де­ства Тво­е­го нетлен­на­го ни чело­ве­че­ский, ни ангель­ский язык изре­щи может. От Тебе бо без­лет­ный и еди­но­род­ный Сын Божий, Бог Сло­во, неиз­ре­чен­но вопло­щ­ся, роди­ся и с чело­ве­ки пожи­ве; и Тя, яко Матерь Свою, зело воз­ве­ли­чи, Цари­цу Тя всея тва­ри пока­за, нам же извест­ное спа­се­ния пристанище.

Тем вей под кров Твой при­те­ка­ю­щий, раз­лич­ны­ми скор­бя­ми и болез­нь­ми одер­жи­мии, при­ем­лют от Тебе богат­но уте­ше­ние и исце­ле­ние, и Тобою от бед спа­са­ют­ся: Ты бо еси воис­ти­ну Мати всех скор­бя­щих и обре­ме­нен­ных, печаль­ных радость, боль­ных цели­тель­ни­ца, юным хра­ни­тель­ни­ца, ста­ро­сти жезл, пра­вед­ных похва­ла, греш­ным спа­се­ния надеж­да и к пока­я­нию путе­во­ди­тель­ни­ца: всем бо все­гда пред­ста­тель­ством Тво­им помо­гав­ши и всех засту­па­е­ши, Все­б­ла­гая, при­бе­га­ю­щих к Тебе с верою и любовию.

Ты и мне помо­зи, отча­ян­но­му дея­ний моих ради. Заступ­ни­це усерд­ная рода хри­сти­ан­ска­го, засту­пи мя, да не до кон­ца погиб­ну во гре­сех, ибо не имам ино­го при­бе­жи­ща и покро­ва, раз­ве Тебе, Вла­ды­чи­це Мати Живо­та: не оста­ви убо мене не пре­зри мя, но ими­же Сама веси судь­ба­ми спа­си мя, яко бла­го­сло­вен­на еси во веки веков. Аминь.

В пятницу

Тебе пре­даю в защи­ще­ние живот мой и по Бозе всю надеж­ду спа­се­ния мое­го на Тя воз­ла­гаю, Вла­ды­чи­це Дево Бого­ро­ди­це. Молю Тя, раб Твой, не пре­зри мя мно­гия гре­хи иму­ща­го, но виждь скорбь мою о сем и недо­уме­ние и подаждь ми осла­бу и уте­ше­ние, да не до кон­ца погибну.

Про­стри дес­ни­цу Твою, Чистая, изми мя от тиме­ния дел моих и поста­ви на чистую пажить запо­ве­дей Хри­ста, Царя и Бога мое­го, да тво­рю я прис­но, Тобою укреп­ля­ем. От гре­хов моих лютых изба­ви мя, Вла­ды­чи­це, и пока­я­ние спа­си­тель­но мне нис­посли, к Сво­е­му Сыну и Богу Матер­ним хода­тай­ством Твоим.

Свет неиз­ре­чен­ный воз­си­яв­шая, про­све­ти мою тьму душев­ную, гре­хов ей при­быв­шую, Радо­сте моя, изба­ви мя от обы­шед­ших мя неви­ди­мых вра­гов; гре­хи бо мои мно­зи и тяж­ки суть, вра­зи мои люти зело, смерть близь, совесть моя мя обли­ча­ет, геен­на огнен­ная устра­ша­ет, червь неусы­па­е­мый, скре­жет зуб­ный, тар­та­ра тьма кро­меш­няя в тре­пет мя при­во­дит, ибо ожи­да­ют мя при­я­ти, злых дел моих ради Увы мне! что сотво­рю тогда и к кому при­бег­ну, да спа­се­на будет душа моя! К Тебе еди­ней, слад­кая Марие Бого­ро­ди­це, услаж­да­ю­щая, на Тя упо­ва­ю­щим, горесть смер­ти, и избав­ля­ю­щая взы­ва­ю­щих к Тебе от лютыя геены.

Ты и мне помо­зи, Все­б­ла­гая, не иму­ще­му тогда иныя помо­щи, ток­мо Тебе, Все­пе­тая. Спа­си мя от ужа­сов смерт­на­го часа и люто­сти тогда бесов­ския, спа­си мя от вла­сти духов злоб­ных на мытар­ствах воз­душ­ных по смер­ти: яви, молю Тя, яви ми тогда пре­свет­лое лице Твое, Вла­ды­чи­це, и не оста­ви мя безпомощнаго.

О, мило­серд­ная Мати! Пре­кло­ни­ся на милость ко мне лишен­но­му мило­сти от дел моих и умо­ли Его же роди­ла еси пло­тию Хри­ста, Спа­си­те­ля и Бога наше­го, нас ради на кре­сте пре­чи­стую кровь Свою изли­яв­ша­го, да и аз при­част­ник буду заслуг Его крест­ных пред Отцем Его и их ради полу­чу гре­хов про­ще­ние и веч­ное спа­се­ние и про­слав­лю неиз­ре­чен­ное мило­сер­дие Твое, Бого­ро­ди­це, и Твое мило­сти­вое пред­ста­тель­ство в без­ко­неч­ныя веки. Аминь.

В субботу

Радуй­ся, Дево Бого­ро­ди­це, при­ста­ни­ще и пред­ста­тель­ство убо­гия души моея, надеж­до слад­кая спа­се­ния мое­го! Радуй­ся, радость от Анге­ла при­ем­шая в бла­го­ве­ще­нии име­ю­ща­го вопло­ти­ти­ся от Тебе Бога Сло­ва! Радуй­ся, всех Зижди­те­ля в Тво­их ложе­снах носив­шая! Радуй­ся, Бога пло­тию рожд­шая, миру Спасителя!

Радуй­ся, в рож­де­стве дев­ство нетлен­но сохра­нив­шая! Радуй­ся, от волх­вов дары при­ем­шая и покло­не­ние их от Тебе рожд­ше­му­ся видев­шая, и пас­ты­рей пре­слав­ная о Нем сло­ве­са слы­шав­шая и в серд­це Тво­ем сла­гав­шая! Радуй­ся, отро­ка Иису­са, Сына Тво­е­го и Бога во хра­ме, сре­ди зако­но­учи­те­лей, обрет­шая радостно!

Радуй­ся, болез­ни лютыя в стра­да­нии крест­ном, рас­пя­тии и смер­ти Сына Тво­е­го и Бога, со уче­ни­ки Его во сла­ве небес­ней видев­шая! Радуй­ся, от Него нис­по­слан­на­го Духа Свя­та­го, в гор­ни­це Сион­стей в виде огнен­ных язы­ков нис­шед­ша­го, со уче­ни­ки Гос­под­ни при­ем­шая! Радуй­ся, на зем­ле ангель­ски пожившая!

Радуй­ся, чисто­тою и свя­ты­нею вся ангель­ския чины и всех свя­тых лики пре­вос­хо­дя­щая! Радуй­ся, воз­ве­ли­чен­ная сла­вою при­ше­стви­ем к Тебе Сына Тво­е­го и Бога! Радуй­ся, Того свя­тым рукам душу мою радост­но пре­дав­шая! Радуй­ся, слав­но пре­воз­не­сен­ная Тво­им на небе­са с телом вос­ше­стви­ем! Радуй­ся, по пред­став­ле­нии Тво­ем бого­вид­цем Апо­сто­лом в тре­тий день явльшаяся!

Радуй­ся, на небе­сех от Отца и Сына и Духа Свя­та­го диа­де­мою веч­на­го цар­ствия увен­чан­ная! Радуй­ся, от всех небес­ных сил прис­но­пе­ва­е­мая! Радуй­ся, близ пре­сто­ла Пре­свя­тыя Тро­и­цы на пре­сто­ле сла­вы воз­се­дя­щая! Радуй­ся, Бога с чело­ве­ки при­ми­ре­ния винов­ни­це! Радуй­ся, небес­ны­ми и зем­ны­ми гос­под­ству­ю­щая Цари­це! Радуй­ся, яко ничто­же невоз­мож­но есть Тво­е­му ходатайству!

Радуй­ся, яко вси вер­но к Тебе пре­те­ка­ю­щии спа­са­ют­ся! Радуй­ся, яко Тобою скор­бя­щии уте­ше­ние, боля­щии исце­ле­ние, бед­ству­ю­щии бла­го­вре­мен­ну помощь полу­ча­ют! Молю убо Тя, обра­до­ван­ная Вла­ды­чи­це, потре­би и во мне печаль гре­хов­ную и даждь ми радость спа­се­ния, даждь ми сле­зы уте­ши­тель­ныя, уми­ле­ние все­гдаш­нее, пока­я­ние истин­ное и исправ­ле­ние совершенное.

Не возг­ну­шай­ся мене, Вла­ды­чи­це, но при­и­ми мило­сти­во сии гла­сы радост­ныя, мною убо­гим Тебе при­но­си­мыя, и пред­ста­ни ми в помощь во вре­мя без­по­мо­щия мое­го в час страш­ный оный, егда раз­лу­чи­ти­ся имать душа моя от ока­ян­на­го мое­го тела; тогда, молю, пред­ста­ни ми в помощь и изба­ви мя, повин­на­го во гре­сех, нака­за­ния за них веч­на­го, да не явлю­ся радо­ва­ние бесов и пища геенне огнен­ной. Ей, Вла­ды­чи­це моя, не попу­сти узре­ти души моей страш­на­го и гроз­на­го пре­ще­ния и истя­за­ния демон­ска­го, греш­ни­кам уго­то­ван­на­го, но пред­ва­ри и спа­си мя раба Тво­е­го в час оный ужас­ный, да слав­лю Тя во веки, еди­на надеж­да моя и Хода­та­и­це спа­се­ния мое­го. Аминь.

Оцените статью
Поделиться с друзьями
Добавить комментарий

Нажимая на кнопку "Отправить комментарий", я даю согласие на обработку персональных данных и принимаю политику конфиденциальности.